МАЛКИ СТЪПКИ В ГОЛЕМИ ОБУВКИ

0
602

Чудя му се на ръководството на БНР – как смята да управлява при тази омраза и разделение, които пося, с реваншизма, комплексарството и драстичната си некомпетентност. Да се стигне дотам, че да събират принудително подписи в своя подкрепа, а един самозабравил се пришълец -бившият шофьор  на изпълнителния директор, да налита срещу журналистите, е есенцията на арогантността и високомерието, които бяха демонстрирани през последните две години. Радиото е кауза и няма значение кой носи и кой рита топката, ако използвам за сравнение футболната лексика, широко наложена в програмите на БНР през цитирания период.

Опитите да се раздели радиото на на свои и чужди, на доволни и недоволни, на журналисти и други е огромна грешка, която води към скоростна ерозия на доверието към управлението. Не е ли безобразие един несъстоятелен директор на една прекрасна преди младежка и регионална програма да привиква журналистите един по един и да ги притиска да подкрепят ръководството?
Смешно става вече мистър „Четири бройки“ да обяснява, че му били оставени само /?!/ 4 свободни бройки, когато приемал поста генерален директор. Колко искахте да ви оставят, след като за година и половина в края на предишния мандат два пъти беше увеличена възрастта за пенсиониране с по четири месеца. А впрочем откъде намерихте тези 70 свободни бройки? Не са ли те на хората с отложено пенсиониране? Защо не прочетохте тригодишната ни прогноза, където демографската картина е достатъчно добре описана? Знам защо – защото много ритате, но малко четете, неуважаеми г-н Янкулов. А управлението иска четене и знаене. Впрочем колко нови назначения направихте и къде, кога отчетохте т.н. структурни реформи и кога ги въведохте, та колегите си подписваха длъжностните характеристики година след отчета пред СЕМ. Знаете ли, че това е закононарушение? С тези юристи няма да стигнете далеч.Те вече нанесоха имуществени щети – вижте какво стана с базата в Китен. предстоят следващи… И престанете да лъжете, че не са направени съкращения в БНР – регионалните радиостанции вече съкратиха ефективно хора. Изобщо, защо честно не си признаете, че с много малките си стъпки, описани в т.н. концепция, направихте твърде големи бели. Не са ли ви големи обувките, неуважаеми?

Коментари

comments