КРИЗАТА В РАДИОТО СЕ ЗАДЪЛБОЧАВА

0
633

КОПРИНКА ЧЕРВЕНКОВА, ГЛАВЕН РЕДАКТОР НА ВЕСТНИК „КУЛТУРА“, НАПУСКА ОБЩЕСТВЕНИЯ СЪВЕТ НА БНР
И  обяснява защо:

До генералния директор на БНР
До Управителния съвет на БНР

Уважаеми дами и господа,

Длъжна съм да ви информирам, че считано от днес, 15 май 2015 г., напускам Обществения съвет на националното радио.
Присъствието ми в тази оказала се безсмислена структура, чиято роля в изтеклите две години беше само формално да легитимира предварително взети решения, означава не друго, а солидарност с политиката, която провеждате. А тя, за съжаление, става все по-нелепа и вредна – както за професионалните отношения, така и за цялостната атмосфера в радиото.
Кому беше нужно да дадете да ръководи най-сложната програма – „Хоризонт“, на човек, който не може да управлява и канцелария с пет души персонал? И резултатът не закъсня – той си отиде, но нанесените травми от безотговорното ви решение остават – и за програмата, и за него. Защо трябваше да поверите всички музикални състави, наричайки ги грандомански „Музикална къща“, на дама, чиято неграмотност, некомпетентност и човешка несъстоятелност вече не са тайна за никого.
Последните събития в радиото идват да потвърдят подозрението, че вие нямате капацитет – нито професионален, нито интелектуален, да се справите с каквато и да е кризисна ситуация. По-лошо – вместо да търсите решения, плетете интриги, без да си давате сметка за последствията, които тази ви селска хитрост ще има за хората, които сте оторизирани да управлявате. Преди години едни други се пробваха в ролята на интриганти, разцепвайки радиото, и с трясък се провалиха. Но отворените раните дълго трябваше да бъдат лекувани.
Ето по тези, а и по ред други причини заявявам, че не мога повече да присъствам в структура, която по един или друг начин предполага съгласие с вашите действия.

София, 15 май 2015 г.

Копринка Червенкова

Коментари

comments