ЗДРАСТИ ОТ МЕКСИКО

0
1501

Мазатлан е мексиканската територия на северните щати и Канада. В самолета повечето пътници са възрастни хора, които прекарват зимните месеци по топлите ширини. На гишето за паспортна проверка, офицерът дава на всеки турист виза за шест месеца. Много американски пенсионери си изваждат зелени карти и се заселват за постоянно тук.

Заливът е осеян с островчета, необитаеми, но до плажовете им се стига с лодки, които стоят пред по-големите хотели. По плажа вечер репетират местните духови оркестри – на по десетина метра един от друг и какофонията е пълна. В началото на февруари започва  карнавалът и градът е украсен като за най-голямо шоу на годината.

 

 

 

А ние гледаме „Нощни птици“ – предаването за Валери Петров с Ицко Финци,Кин Стоянов и Еми Барух.

Под балкона – местна чалга с десетина музиканти, на плажа- няколко семейства, пренесли половината си покъщнина на пикник. И това пред петзвезден хотел, защото плажовете в Мексико са федерална собственост и всеки има право да ги ползва.

Това е центърът с катедралата.

Гледай каква манифестация е около 10 сутринта.водата не става за плуване, ама бледоликите и без това не влизат да плуват там, където не им мирише на хлор. Иначе развлечения всякакви.

Малекон наричат крайбрежния булевард.

Това са симпатични мексиканци, които по време на дългия уикенд идват от цялата страна в Мазатлан, а тъй карнавалът наближава , туристите се увеличават.

Как местните власти още не са се сетили да раздадат плажа на концесионери? Продавачите на сомбрерос, рокли и очила се разхожда със стоката си, ама никой не е окупирал и педя от плажната ивица.
Хиляди раци си живеят сред скалите.

А местните ходят с кофи и железни пръти и къртят от скалите стриди.

Мариана Тончева

Коментари

comments