УСПЕШНИ ХОРА: Бойко и Силвана от Lavanda Bed&Breakfast ,къща за гости направена със 100% любов

0
2923

Какво е да си успешен човек? За пръв път се замислям за разликата между успял и успешен. Успели много къде с дарби, къде с връзки, успели да се наредят,  да станат известни,  да са на показ одумвани и обсъждани. Но сякаш в „успял“ липсва елементът „щастлив“. Поне на мене така ми се струва.

Да си успешен е сякаш по различно, означава да си направил това, което сърцето ти иска, което си постигнал въпреки трудности, недоверие и съмнения, загърбвайки общоприети схващания и норми. Означава да си се отказал от нещо и да си поел рисковете на неизвестното.
Тогава като че ли  удовлетворението е истинско  и щастието сякаш наистина се случва.

Щастлив миг е и когато Съдбата те среща с такива хора. Като Силвана и Бойко. Зарязват София и след скитане по света успяват да открият какво наистина искат да правят. Да построят „Къща на края на света“ – както е озаглавил  Георги Данаилов книгата си за Ковачевица, къща в пазвите на Родопа далеч от суетата, и да я превърнат в място, което да дарява щастливи мигове и на други хора. Научили са много от своите пътешествия. И какво е вкусна храна, и как се поднася, и как можеш да изпипаш така всеки детайл,  всяко кътче в градината и в къщата, че  да създава условия за истинско преживяване като отключва въображение и спомени. Цвете в каменна ниша, старинни предмети и грънци, интимно скътани примамливи масички и столчета, добре оформени тревни островчета (за любителите на йога в специална делва са заредени постелките) – всичко е добре обмислено да създава уют и удобство.

Без натрапчив  битовизъм и клиширан етнографски почерк, с изисканост и стил, възрожденският дух съжителства със съвремието в пълна единство. Това, което доминира като усещане, е единението с природата. То идва от досега с екологичните материали- камъка и дървото, характерни за специфичната ковачевишка архитектурна школа, от цялостната ландшафтна естетика, в която всяко растение, дърво, тревна площадка, имат своя роля и място, като в общата хармония специално участие е отредено на типичните ковачевски гледки-било към зелените дебри на планината, било към надиплените  по склона покриви с незабравимите си каменни плочи.


С мисъл и въображение, запазвайки автентичния дух на миналото, стаите предлагат едновременно уют и лукс. Лаванда разполага само с няколко стаи, всяка от които е обзаведена в различен стил и има свое име. Впечатлява изумителната чистота, с която се поддържа всичко. Не съм виждала някой да забърсва и камъните по стоборите. Тук го правят всеки ден. Да нямало паяжини и  прах.
Рай за душата, рай за тялото.
Закуската тук, уж банички, мекички и континентална класика, но като  естетика и поднасяне  си е истинско поетично изживяване.

Лаванда приготвя и собствени конфитюри и домашни ликьори, като използва гурме рецепти с ароматни подправки, по-малко захар и нови методи при варене с цел да запазване максимално аромата и структурата на плода. Продуктите се приготвят с натурални и чисти продукти, без консерванти и оцветители.

А ако си поръчате и специална вечеря, се пренасяте в категорията на висшето кулинарно изкуство.

Място за хора ценители. Извън чалга зоната,  далеч от показната суета. Тук можеш да срещнеш и общуваш тихо и спокойно с друга порода хора. Хора с интересни професии и биографии.

Личи си, че всичко тук е правено с много любов, казвам аз на стопаните Бойко и Силвана  

– В края на 2011г. с къща Лаванда ние реализирахме една дългогодишна мечта – да създадем красиво и спокойно кътче в приказното село Ковачевица. Предлагаме зареждащо преживяване и комфорт, добро обслужване и вкусна домашно приготвена храна.

Вършим си работата със сърце и вярваме, че гостите на Lavanda Bed&Breakfast ни разпознават като място за ценители, което предлага прекрасна планинска почивка.

Наш партньор в това приключение е Виктор Пенев – един от пионерите на българския интернет, съосновател на най-голямата българска интернет компания Нет Инфо.БГ и в момента развиващ високотехнологична платформа за здравословно хранене Edamam.

За нас ключът към успеха е постоянството и безкомпромисното качество…и това което правим, да го правим със 100% любов 🙂

Лаванда разполага само с няколко стаи, всяка от които е обзаведена в различен стил и има свое име.

Ароматът на лавандула завинаги ще връща преживените мигове в Лаванда и меракът отново да си гост на тези прекрасни, усмихнати и достойни хора Бойко и Силвана.

Lavanda Bed&Breakfast

Лаванда печели наградите Traveler’s choice и Tripadvisor Award of Excellence на Booking.com

 

Коментари

comments