„ФАНТОМЪТ НА ОПЕРАТА“ В ОПЕРЕТАТА

0
342

В Музикалния театър Пламен Карталов  започна репетициите на един от най-успешните световни мюзикъли -„Фантомът на операта” от Андрю Лойд Уебър. Премиерата ще е през новия сезон. В ролята на Фантомът гостува  актьорът Николай Дограмаджиев. В тази роля ще видим и младия солист на Музикалния театър Владимир Грудков, както и гост-актьорът Момчил Степанов. Главната женска роля – на Кристин Дае – е поверена на гостуващата Християна Лоизу, победителка в Х Фактор, както и солистките на театъра Весела Делчева и Теменужда Трифонова. В ролята на Раул ще се изявят младите солисти Денко Проданов и Александър Панайотов. Участват още солистите, хорът, балетът и оркестърът на Музикалния театър. Диригент и музикален ръководител е Юли Дамянов.

„Всички образи в мюзикъла „Фантомът на операта”са драматургично интересни, дори и по-второстепенните, а в Музикалния театър има изключителни артисти и те ще се справят блестящо” – убеден е режисьорът акад. Пламен Карталов. Неговата цел е да направи един динамичен спектакъл и чрез всички художествени средства да изведе основните внушения на творбата.

„Основната тема в мюзикъла на Уебър е противоборството между таланта и посредствеността, което аз ще се опитам да подчертая на всички нива на спектакъла” – заяви още режисьорът. Важна роля в него заема и сценографията, която е поверена на гост-художника от Сърбия –проф. Миодраг Табачки.

 

 

 

Коментари

comments