ВЛАДИМИР ПУТИН КАЗА „ДА“

0
1306

Най-сетне руският президент Владимир Путин каза това, което по-скоро всички знаеха, отколкото очакваха. Той ще е следващият руски президент. По-точно той обяви старта на президентската си кампания. Основният му съперник Алексей Навални едва ли ще успее да пребори законодателните ограничения, които му бяха пришити. Условната присъда не му позволява да се кандидатира. Другият съперник на руски президент, ако не броим и една порнозвезда, е дъщерята на неговия ментор и политически покровител от периода му в Санкт Петербург, Ксения Собчак. На баща й – бившият кмет на старата руска столица Анатолий Собчак, Владимир Владимирович дължи влизането си в политиката и стремителната си политическа кариера.

Политическият му маратон е като руска приказка. За броени месеци, след като мина  всички ключови постове в държавата – шеф на президентската администрация, на службата за сигурност и премиер, през 2000 г. след изненадваща оставка Неизвестният Путин  наследи президента Борис Елцин. Това е човекът, който ще спаси Русия, обясни тогава Елцин на стъписаните си съратници. Влидимир Путин може би надмина е най-смелите му очаквания. 65-годишният Путин вече 18 години управлява Русия /от които 4 г. като премиер/  и с новия си президентски мандат ще съперничи само на бившите съветски лидери.  Дори с младежката за техните представи възраст. Тук, в тази зала, всички до един ви поддържат, заяви на срещата в автомобилния завод ГАЗ един от работниците – направете ни подарък, обявете решението си“. И Путин каза „да“. На 6 декември т.г.  той заяви, че ще се кандидатира, ако народът го подкрепи. И народът също каза да.  Трудното мина…

Убеден съм, че у нас с вас всичко  ще  се получи, оптимистично изтъкна Путин. Русия ще върви само напред и никой никога няма да я спре, увери президентът. Той напомни, че именно от Нижни Новгород е започнало брожението и е събрано опълчението, което освободи Москва от полските интервенти през Смутното време, след което започва бурното развитие на единната централизирана мощна руска държава. На 22 – 23 декември т.г. предстои конгрес на управляващата партия „Единна Русия“, на която задача номер едно ще бъде мобилизацията на всички наши членове и привърженици, поясни секретарят на Съвета на президентската партия Андрей Турчак. Решението на президента той нарече „добра новина“. Безусловна подкрепа предсказа и лидерът на парламентарната фракция на „Единна Русия“ Сергей Неверов. Хокеистът от Националната хокейна лига „Вашингтон кепиталс“ Александър Овечкин обяви от чужбина създаването на обществено движение „Putin team“. Само отбор може да пречупи хода на играта, да постигне невъзможното, обясни Овечкин, ние  трябва да обединим  в един отбор силна и сплотена Русия. Изборите са на 18 март 2018 г.

Коментари

comments