НОВИЯТ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СЕМ Е МАРИЯ СТОЯНОВА

0
772

Мария Стоянова беше избрана за председател на СЕМ на извънредно заседание на регулатора днес. Стоянова беше предложена от Бетина Жотева и София Владимирова, съобщи БНР. „За“ гласуваха четирима от членовете на СЕМ, „против” беше единствено Иво Атанасов. В началото на април тя пое временно поста.
Стоянова е официален представител на България в Групата на европейските медийни надзорници /ERGA/. Започва кариерата си през 1995 г. в „Дарик радио“. Три години по-късно, паралелно с обучението си в Европейската журналистическа Академия в Австрия, работи като кореспондент на „Дарик радио“ от алпийската република.


В периода 2000 – 2001 специализира в Германския Бундестаг като сътрудник на дългогодишния председател Рита Зюсмут и на бившия министър във втория кабинет на Ангела Меркел Дирк Нийбел. В най-големия европейски автомобилен концерн “Фолксваген“ Мария Стоянова специализира “Връзки с обществеността“.
Има зад гърба си практики в германски и австрийски медии.
През август 2003 г. се присъединява към големия екип на БНТ, а през февруари 2004 г. реализира мечтата си и оглавява кореспондентския пункт на Националната телевизия в Берлин. В продължение на 8 години и половина тя следи, анализира, и коментира процесите и събитията в Германия, Австрия, Швейцария, Унгария и Полша.
Автор е на 7 документални филма по външно-политическа теми, които са се излъчвали в най-гледано тв време и са се радвали на голям зрителски интерес. Член на журито на 17-ото издание на международния кинофестивал в Хамбург
от в.“Сега“

Коментари

comments