НОВОТО ПОПЪЛНЕНИЕ В СЕМ

0
732

 

Розита Еленова и София Владимирова са новите членове на Съвета за електронни медии (СЕМ), от квотата на Народното събрание. Със 128 гласа „за” и 108 „за” Парламентът утвърди своите избраници.


София Димитрова е подкрепяна от парламентарната група на ГЕРБ и предложена от Цветан Цветанов, а Розита Михайлова-Еленова от съпредседателя на Българския демократичен център (БДЦ), Красимира Ковачка.
До сега Розита Еленова изпълняваше длъжността пресаташе на Националната компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ). Пет години е била и водещ на телевизионно ежедневно културно предаване в телевизия „7 дни“. Била е пресаташе и на транспортния министър. Отличена е с три награди от Българското дружество за връзки с обществеността. София Димитрова е издигната от председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.
София Димитрова е бивш член на СЕМ в периода 2010-2013 година. Професионалният й опит започнал като студент, работела е като стажант-репортер в програма „Христо Ботев“ на БНР, а така също в отдел „Култура“ на в. „Новинар“. Била е репортер и сценарист в независима продуцентска компания.
Да заеме поста си вече може и Бетина Жотева, предложена от Президента Росен Плевнелиев и най-сетне СЕМ ще заработи в пълен и обновен състав.

Коментари

comments