ПОЖЕЛАНИЯ ЗА ПРИЯТЕН УИКЕНД

0
3937

от Мариана.
С обещания за вълнуващи  приключения  на Мамонтовите езера. Засега-вълнуващи гледки от кварталния плаж, Redondo beach.

Ние живеем на около половин час пеш от тука, на един от хълмовете на селото. Вдясно са Палос Всрдес и Венис, вляво са Хермоса, Манхатън, Санта Моника и Малибу. Това са крайбрежните градчета на Лос Анжелис. Има още няколко, ама те са ни далече.

IMG_2228IMG_2250IMG_2247IMG_2246

 

Ние тук сме под пара. Стивън заминава на дълго турне: Белгия, Израел, Кънектикът и Ню Йорк и веднага след това на Мамонтовите езера с цялото семейство. За тях непременно ще разкажа . Нещо като Рилските езера, ама с по-голяма надморска височина и странни феномени, като например едно от тях е със солена вода, в която не живее нищо, освен някакви ларви, които индианките събират, сушат и …си набавят протеина в диетата. Мечките са навсякъде. Един ден бяха обърнали с колелетата нагоре една джипка да търсят храна. Оказа се, хората забравили шоколад и станиол, а това е голям пропуск. Мечките го надушват. Къмпингите осигуряват железни сандъци с катинари за туристите , където да си държат храната , а палатките се опъват на почетно разстояние от тях. Не едно от езерата Том Круз снима един от филмите си, когато бяхме там, та народът масово го „благославяше“ . Беше забранил достъпа до най-красивия плаж. The oblivion беше заглавието на филма, пак някаква глупост.

До тука съм, продължавам с уроците, че сега сме на гръцките вази и техниките на рисуване. Гениални са били , направо извънземни. Половината поне от експонатите в учебника съм ги виждала в оригинал, обаче това не ми помага за изпитите. Трябва да се зубри.

Да сте здрави всички
Приятен уикенд.

М.

 

 

 

Коментари

comments