КОЙ НИ ГО ДОКАРА? КОРОНАВИРУСЪТ И СВЕТОВНАТА КОНСПИРАЦИЯ

0
2923

От жертва, Китай може да се превърне в една от обвиняваните страни. Скрила ли е информацията за коронавируса? Изуствена или естествена е природата на заразата? Откъде идва? Кой е причинителят? Въпросите растат, отговорите фатално закъсняват. Живият свят за първи път е изправен пред риск от тотално унищожение. Действителността прескочи въображението на фантастите.

Коронавирусът не се държи според каноните на класическата епидемиология и поведението му е  повече от странно, отбелязва главният инфекционист на Федералната медико-биологична агенция (ФМБА) на Русия Владимир Никифоров. Абсолютно нетипично изглежда несъответствието между изменението на състоянието на белите дробове и самочувствието на пациента. Според томографската картина, пациентът е в реанимация, а той се чувства нормално. След това изведнъж настъпва катастрофален срив. И ако преди заболяването е можело да се види при рентгенова снимка, сега то може да се констатира само  с томографско изследване. Ако вирусът следваше класическата схема, би следвало да приключи за три месеца, отбелязва Никифоров. Ние се сблъскваме с нещо ново. Не бих казал че е страшно, но всичко необяснимо изглежда страшно, заявява той.

Юан Чжимин, ръководител на Института по вирусология в Ухан – откъдето пламна заразата, твърди,  че самата природа на коронавируса отхърля всички предположения за изкуственито му създаване. Юан Чжимин, който ръководи и местния филиал на Китайската академия на науките подчертава, че ситуацията многократно превъзхожда натрупаните досега знания  и обемът от проблеми и неизвестни не позволява да се допусне, че има ум, който да е в състояние да създаде такъв вирус. До такава степен е необичайна ситуацията, с която се сблъскват учените. Не достигат знания от такова ниво и обем, за да бъде създаден изкуствено вирус като Ковид-19, отбелязва ученият. Човечеството се сблъсква с необяснимо явление, посочва той.

Руският патологоанатом и клиничен фармаколог Александър Едигер е учуден от действието на вируса върху анатомията на човека. Това не е никаква пневмония, отбелязва той. При починалите пациенти се наблюдава поражение на стените на съдовете, а в кръвните клетки – поражение на хемоглобина в еритроцитите. Именно оттук идва и хипоксичният синдром, който е свързан с недостига на кислород. При това мишена на вируса се оказват и други органи и рецептори, които са не само в белите дробове, но и в други вътрешни съдове, в стомашно-чревния тракт. Ние се сблъскваме със специфично поражение на белите дробове, този вирус ни поднася много изненади, посочва патологоанатомът Александър Едигер.

Според кардиолога  проф. Симон Мацкеплишвили, заместник-директор на Медицинския център на Московския държавен университет „Ломоносов“, вирусът атакува клетките и повърхностите, където има белтък, който е разположен на мембраните на алвеолите, кръвоносните съдове, стомаха и особено на сърцето. Вирусът се захваща с шиповете си за този белтък. Затова лекарят смята, че изследването на дебелото черво може да даде по-добър резултат от изследването на носоглътката. Това обяснява и появата на стомашно разстройство у някои от пациентите, както и високият процент на поражение на сърцето, който достига до 25 %.

Лекарите от Ухан отбелязват и тревожни ефекти сред преболедувалите от коронавируса. При тях се забелязва стесняване на  обема на белите дробове и влошаване на работата но мозъка, което може да доведе до идиопатична белодробна фиброза, когато белите дробове  отслабват  способността си да приемат кислород. При всеки пети пацинт се забелязва поражение на сърдечния мускул. Появява се сърдечна недостатъчност и аритмия, което обаче може да е и резултат от приложените средства за лечение. Затова лекарите препоръчват физическа активност, гимнастика.

Битката с вируса може   на мозъка и поведението на човека, отбелязват експерти от Калифорнийския университет на основата на анализ на други пандемични респираторни вирусни заболявания в миналото.

Тревогите пораждат конспиративни версии за появата на този нов коварен враг. От подозренията най-напред към САЩ след необичайния взрив на пневмония – приписан на електронните цигари и закрития военно-билогичен център на Пентагона във Форт Детрик (щат Мериленд),  към неизвестна лаборатория в Китай, извънземна намеса – анунаките от планетата Нибир, до пришествието на Антихриста и интуицията на Бил Гейтс, светът се тресе от конспиративни слухове и предположения. Пандемията променя социалните навици, отношенията, начина на живот и общуване начина на работа, а верятно ще промени и начина на мислене. Не сме ли заплашени повече от собствените си страхове?

На снимката:Бил Гейтс

Коментари

comments