НЕ ПРАВЕТЕ КАТО ТЯХ…

0
726

Продължението го знаете.

Една прекрасна идея на Радио София, обърната към децата, е заслужено наградена. Обаче, ако искате децата, към които е насочена тя, да развиват дар словото си, както и да се учат на граматика, не бива да им давате да четат подобни „бисери“:
http://bnr.bg/post/100599930

“Радио София показва, че е отговорна към /?!/ емоционалния свят на най-малките си слушатели“.
„…реализира инициативата“… е връх на българската словесност.
„столичната медия…“ – това медия на Столичната община ли е?
„…истински празник на децата..“ – а може ли неистински или само празник?
„Наградите бяха връчени лично /?!/ от директора на Радио София д-р Митко Димитров и кметът /?!/ на София Йорданка Фандъкова…“.
Май новината е писана истински и лично от силно самохаресващия се доктор на всички науки Митко Д., по стечения на обстоятелствата журналист и даже директор. Новината беше пусната преди събитието, но затова пък в свършено време. Д-р Митко е д-р, а уважаваният кмет на Столичната община Йорданка Фандъкова дори не е г-жа в съобщението. Да оставим настрана сбъркания член. Първо е Митко, а после г-жа Фандъкова, която е домакин на събитието и връчва наградата. Затова пък д-р М. е домакин на съобщението и се е писал пръв в награждаването. Истинско чудо е, че не е описал г-жа Фандъкова като градоначалник. Защото той неотдавна научи, че кмет и градоначалник не са едно и също. Хубава работа е това съобщение, ама нали знаете продължението…

Коментари

comments