ЗА БОГА, НЯКОЙ (СЕМ?) ДА НАПРАВИ НЕЩО

0
695

„МОМЕНТЪТ FGS-SDS“(For God’s sake, somebody do something) ЗА РАДИОТО ДОЙДЕ.
Facebook Evgenii Dainov
Вчера в 18:02
Избягвам да коментирам публични личности, защото по-важни са тезите, които те изразяват. Какво обаче да правя, когато няма тези? А има единствено парад на индивидуалната суета?Наистина ми омръзна от БНР-началството Янкулов.

Нямало да подава оставка заради някакво си шумно малцинство. Дребна подробност е, че това малцинство са всъщност журналистите в БНР – които са към 1/3 от всички в „старата къща“. Която къща Янкулов направи възможното да унищожи с липса на посока, празнословие, неразбиране на професията и въртене като калайджийче; и с авторското си (в нарушение на закона, за Бога!) така наречено предаване, което е позорът на обществените медии. Подобно махленско-самодоволно скудоумие, преливащо към сластно самохвалство, наистина не съм чувал, откак свалиха бай Тошо. Всеки път, слушайки това, изтръпвах от срам за автора-директор; за последно ми се беше случвало по време на препитването на Румяна Желева от Европарламента. Накрая спрях да слушам директора, за да престана да му бера срама.
Не е ли ясно, че сме в мига FGS-SDS („for God’s sake, somebody do something!”). Някой (СЕМ?) трябва незабавно да махне Янкулов и да върне БНР към онова русло, в което беше насочено от предишния си директор; който (с всичките си известни на всички слабости) наистина направи медия, с която се гордеех, че имам нещо общо – поне чрез данъците си. Втрещяващо е, за колко кратко време лицето Янкулов успя да превърне гордостта в мърляв махленски скандал.
Очевидно е, че началниците у нас, веднъж станали началници, напълно губят чувството си за достойнство. И следователно напълно не разпознават, кога са се опозорили. Списъкът е предълъг, но тия дни Янкулов и Искров са като че най-отгоре (с Близнашки в ролята на „примкнувший Шепилов“).
Съжалявам, ако съм ви натоварил с тези нерадостни бележки. Ама наистина ми писна; а и неказаните навреме неща, забелязал съм, имат навика след време да докарват съвсем реални катастрофи. Позитивът на казването би бил, точно сега, в „момента FGS-SDS“, да се стигне не само до търкулването на съответната глава по главното стълбище на БНР, но и до смислен разговор за това, какво БНР ни е нужно.
Всъщност, нищо не пречи на протестиращите журналисти да започнат този разговор още отсега. Така ще могат, освен другото, да приобщят още хора към своя протест, който в момента не намира широк отзвук поради впечатлението, че не става дума за свобода, информираност и пр. основополагащи ценности – а за пари.

Коментари

comments