ТАНГО И САЛСА В ЗАЛА БЪЛГАРИЯ

0
1015

Искате ли в месеца на любовта да подгреете страстите? Няма по-добър начинот този, да се отдадете на латино музиката в изпълнение на Кварто квартет-танго и салса. Да поемете от онази музикална енергия, възпламеняваща мъжко-женските отношения, првевръвръщаща ги в сцена, благодарение на разтърсващите звуци на драматичния,  разпалващ чувствата, бандонеон в ръцете на виртуаозния Мартинес Гонзалес. В добавка към китарата на Леонардо Санчес (професор по китаара в Парижката консерватория), и цигулките на Кватро квартет към  Софийската филхармония. 23-и февруари, Зала България.

Нека се потопим в  аржентинската култура, културата на тангото,  да се вслушаме в преразказа на Пиацола, който вдъхва  на аржентинския танц  съвременно звучене,  като не забравяме, че тангото е извор на живот, урок по любов, надежда и утеха. Но нали и музиката е това?

КВАРТО КВАРТЕТ

Непрестанно търсещи музикални емоции и провокативни в класическите си изпълнения, музикантите от от Кварто Квартет –  (Иван Пенчев – цигулка, Светлана Станчева – цигулка, Татяна Тодорова – виола и Димитър Тенчев – виолончело), отново са подготвили чувствен спектакъл за сетивата. Към тях се присъединяват китаристът Матиас Гонзалес – професор по китара в престижната парижка консерватория, изпълнител, композитор и аранжор и един от най-добрите майстори на бандонеон Матиас Гонзалес.  На сцената към тях ще се присъединят и Стефан Врачев на пиано и Кирил Иванов – контрабас. В програмата, превърнала се във февруарска традиция, ще прозвучат неизменните за такъв концерт композиции на царя на тангото Астор Пиацола, както и други страстни латино изненади.

Съботната вечер с дъх на любов ще започне в 18,00 ч. с откриване на изложба – живопис „Танго“ на Антония Дочева. Тя ще представи картини, вдъхновени от танго концертите на Кварто квартет през изминалите години.

Концертът е под патронажа на посолството на Република Аржентина.

Билетите са в продажба на касата на Зала България и на www.eventim.bg и www.tickets.bg на цена 35, 30, 25, 20 и 15 лева.

 

 

 

Коментари

comments