„ФОРТИСИМО В КЛАС“ В СОФИЯ И СТРАНАТА

0
436

С двойно по-голяма програма.

Най-добрите музиканти на Софийската филхармония отново се включват в образователната програма „Фортисимо в клас“. Рамо до рамо с екипа на детската академия, те за девета поредна година ще разказват на четвъртокласниците истории от света на музиката. Много забава съпътства импровизираните часове, а децата не само се научават да различват инструментите, но и вземат първите си уроци на тях. Заедно с популярни мелодии от филмови класики като „Карибски пирати“ малчуганите се запознават и с произведения на Моцарт, Бетовен и Менделсон, за да разберат, че няма нищо страшно в класическата музика. Дори напротив – тя може да бъде интересна. Освен в София програмата ще бъде представена и в Шумен, Разград, Видин и Враца.

Хари Ешкенази, създател на „Фортисимо в клас“, споделя: „30 от най-добрите музиканти ще имат отговорната задача да въведат децата в света на класиката. Не е тайна, че тази музика развива въображението и интелекта. Опитът показва, че децата нямат никакви предубеждения и към сериозната музика и възприемат с лекота посланията, заложени в нея. Ние си даваме сметка, колко отговорна е нашата задача, но и умеем да се забавляваме наравно с децата. А това е в основата на едно дългогодишно приятелство“.

По традиция „Фортисимо в клас“ ще завърши с голям концерт в зала „България“ под диригентството на Максим Ешкенази и с участието на някои от най-нашумелите звезди на родната сцена.

Коментари

comments