ПРЕЗ КУП ЗА ГАФ

0
790

ИЛИ ПРЕЗ ГАФ ЗА ГРОШ
Тези дни спортно-увеселителното ръководство на БНР за трети път се опита да прескочи очевидно високата за него бариера, наречена Регионална радиостанция Кърджали. Те не могат да направят тричасова програма, а Съветът за електронни медии им стовари за две седмици да направят 18-часова /!?/ на бурно заседание, предшествано и съпровождано от скандали.

Най-нетърпелива се оказа членката на Съвета Мария Стоянова, която напусна заседанието на Съвета с обещанието, че ще се върне само когато се гласува оставката на това ръководство на БНР. Тя обясни, че от май месец заседанията на органа с трите букви са посветени изключително на ръководството на БНР и неговата нестихващо шумна дейност. С несръчните си опити гендирът, г-н Радослав Янкулов, припознат от зложелатели като Радко Фалита и неговата тимуровска команда, нацепиха и дървата на медийния регулатор, като успяха да раздразнят дори политиците. Парламентарно представената партия ВМРО вече иска в пакет оставката на генералния директор на националното радио Радослав Янкулов. Заедно с тази на шестократния председател на СЕМ, Георги Лозанов – със 17-годишен забележителен, но слабо забележим стаж в медийната рeгулация, наричан в някои сайтове гальовно Гого Оставката, а също и Гого Кризата заради неуморния му талант да предизвиква кризи в БНР.
Прави чест на друга членка на СЕМ – Ани Хаджиева, която се опита в ефира на националното радио да защити ръководството на медията от въпросите на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов. Всъщност тя се опитваше да защити незащитимото-избора именно на този генерален директор на най-голямата обществена медия. Всъщност, ситуацията вече не е комична, а трагикомична и прилича на водевил: „Изгубени в спора“. Никой от участниците в спор-турнира не може да каже за какво всъщност спорят. Гендирът Янкулов, който решително върна медията с поне двайсетина години назад, напористо заяви в залата на СЕМ, че ще прави „модерно“ радио в Кърджали. Кой е против? Със 7 души медийни камикадзета, освен белиданс, в превод кючек, нищо друго не може да се направи. Докато той излагаше „горещите“ или горящите си тези, група привърженици на ВМРО, влезли в залата на медийния регулатор, призоваваха всички заседаващи да напуснат радиото и регулацията за постоянно. Председателят Лозанов, който обича медиите повече от себе си, ги заподозря в опит да се прочуят на негов гръб. Този път обаче, той прояви великодушие и не не ги заплаши, че ще си подаде оставката. Защото те и без това му я искат.
Преди заседанието групата на ВМРО озвучи района и съседната със сградата на СЕМ община Слатина с възпаляващи възрожденски хитове. Така и не стане ясно каква програма ще прави ръководството на БНР в Кърджали, но задачата се усложни почти шест пъти. От три часа сега програмата ще става на 18 часа. Гендирът на медията, който съкрати неотдавна заплащането на журналистите, заяви, че е „спестил пари“.
Машалла, Евалла, г-н Янкулов. От спестеното той и телевизия може да направи. Спортна. А в Радио Кърджали вероятно отново ще има „Час на директора“ и той в предаванията на турски ще се казва „Гьон Сурат“. Вай, вай, г-н Янкулов, с малки стъпки как ще опазите тази голяма врата.

 

Коментари

comments