МУЗИКАЛНИЯТ ТЕАТЪР ОТКРИ НОВИЯ СИ СЕЗОН

0
845

Първата премиера е през октомври на оперетата „Принцесата на цирка”.

С водосвет за здраве и успех беше открит новият театрален сезон на Музикалния театър и Балет „Арабеск”. От сцената на театъра отец Александър Лашков пожела  на всички здраве: „Бог да ви дава сили и вдъхновение да работите на този толкова важен духовен фронт, защото музиката и изкуството са призвани да правят хората по-добри!”

„Приготвяме се за най-лошото, но се молим да се случи възможно най-доброто. Пожелавам ви, когато  идвате в театъра – да идвате с открити сърца и да влагате цялата си любов в това,  което правим – нашето изкуство. Да сме живи и здрави и на добър час през новия сезон!”, заяви при откриването на новия сезон  директорът на Музикалния теат ър Марияна Арсенова.

До края на епидемиологичната ситуация театърът ще посреща публиката си при запълване на 50 процента от капацитета на салона. Спектаклите, които позволяват,  ще бъдат с редуциран състав на артистите на сцената и на музикантите в оркестрината. Там, където не е възможно да се спазва необходимата дистанция на сцената, артистите ще играят с маски. В момента всички звена на театъра репетират най-новото заглавие в афиша с премиера през октомври – оперетата на Калман „Принцесата на цирка” – при спазване на всички мерки за безопасност.

Музикалният театър ще посрещне официално публиката си на 1 октомври, четвъртък, от 19:00 часа с концерта –спектакъл „ВИХРЕНО И СТРАСТНО”.  На него ще прозвучат най-вихрените мелодии от любими на зрителите  оперети и мюзикъли. Посланието на артистите към публиката е – въпреки епидемията, ние сме тук и искаме да ви вдъхнем оптимизма и радостта на нашето жизнеутвърждаващо изкуство.

Първата премиера за сезона ще е на 23-ти, 24-ти и 25-ти октомври на оперетата на Калман „Принцесата на цирка”Тя ще завладее сърцата на публиката с уникалната си симбиоза от класическа оперета и циркови атракциони. За първи път в Музикалния театър редом със солистите на сцената ще излязат и професионални циркови артисти.

Билетите за всички спектакли от програмата театъра до края на годината са в продажба на касата и на сайта на Музикалния театър – https://tickets.musictheatre.bg/bg/calendar/2020-10.

Балет „Арабеск” кани зрителите за началото на новия си сезон на 11 септември от 20:00 часа на Гала вечер на откритата сцена Платформа А6 на НДК. Не пропускайте този въздействащ спектакъл на водещата ни трупа за съвременен танц. В него са подбрани най-добрите фрагменти от репертоара на „Арабеск” през годините. Билети за спектакъла – на касата на Музикалния театър (телефон 02/943 19 79) и на  www.eventim.bg

Коментари

comments