МАЛКА ЕНЦИКЛОПЕДИЯ ЗА ЛЮБОВ КЪМ ЖИВОТА 

0
926

Вярвайте, тази книга е вълшебен лек срещу всички несгоди, разочарования, страдания и бунтове на душата! Нямате представа какво откровение е и как променя гледната точка за смисленото и безсмисленото в живота,  как изсмуква всичката унилост от ежедневието, подсказвайки хиляди неподозирани възможности  за радост и наслади!
Като прибавим, че нейн автор е невероятната Исабел Алиенде, която на 75 сключи пореден брак по любов, можем да се дорерим на опита, и си позволим да изживеем тегавите дни на това необичайно лято по различен начин.

„Имаме удоволствието да обявим новото издание на Афродита от Исабел Алиенде, казват от издателство Колибри, но удоволствието е изцяло за поредните щастливци-читателите.

„Афродита“ е доказателство за невероятно богатото въображение и забележителния разказвачески талант на Исабел Алиенде. С много хумор, от дума на дума, от история на история текстът ни завладява с живописната и жизнерадостна картина на човешките увлечения, стремежи и слабости през вековете до днес. Алиенде се забавлява, забавлява и читателите с анекдоти от собствения си живот, с преживявания по време на многобройните си пътувания, като ни поднася своеобразен коктейл от кулинарни рецепти, съвети за пробуждане на сетивата и обширна библиография за чувствеността, ползвайки народната мъдрост за афродизиаците, исторически романи, поеми, източни еротични текстове, социологически изследвания и дори магически и алхимически формули. Всеки читател със сигурност ще открие в тази книга нещо любопитно и непознато за себе си.

Отварям напосоки( имам първото издание) и попадам на рецепта за:

Гонсало Сиен уегос интериор с двойка

СУПА НА ПОМИРЕНИЕТО“
И понеже заговорихме за зехтин с дъх на трюфели, сега е моментът да ви предложа моята рецепта за извънредни случаи.Цял живот, откакто навърших деветнайсет, съм била жененеа, с изключение на трите весели месеца между развода и втория ми брак.Това означава, че съм имала приблизително 16 425 възможности да изкарам някой мъж от кожата му. Моята Супа на помирението не е плод на случайнстта, а на нуждата. Практически тя е безотказен ародизияк; приготвям я след поредната бурна свада-нещо като бяло знаме, което ми дава възможност за помирение, без да се унижавате прекалено много. Противникът ми схваща посланиет още щом я помирише.
( следва рецептата, няма да я издавам)

Ето и някои отзиви за книгата:

Флора Иван Лубенников

„Няма нищо по-сладострастно от сияйната и изпълнена с цветове проза на авторката. Това са най-бляскавите страници, излезли изпод перото й. Това е книга, която почива на хумора, на женския поглед към света, на жизнерадост, която със сигурност й е коствала много усилия, които, разбира се, тя спестява на читателя“.
Хоакин Марко, АВС Литерарио

 

Одалиска Джордж Тукър„Замислена като пресечна точка на поне две жанрови структури, както и на няколко литературни жанра, „Афродита“ е преди всичко една удивително забавна книга. В нея съжителстват пътеписът – по-точно споменът за преживяното по време на пътувания, като вкусът и ароматът са двете главни опорни точки на този спомен, – и схемата на книга с рецепти… Всичко това е погледнато през оптиката на Ерос. И именно той, Ерос, е водещият в тези рецепти с история, замислени така, че да очароват.“
Роса Переда, Бабелия, Ел Паис
Художествените заемки са по авторката, корицата е „Утринна благодат“ от Мартин Мадокс

Коментари

comments