Благодарим, Софийска филхармония!

0
599

Невероятно жизнена и устойчива се оказа културата ни. Може би, защото никога не е била глезена прекалено от властта и винаги е знаела, как  да оцелява на своя глава. И не само за да спасява себе си, а да не позволява на душите ни да гаснат и униват. Все повече и повече се множат предложенията за виртуални спектакли, актьори правят свои видеосериали, вдъхновяват, забавляват и с намигване напомнят, че изкуството е вечно, за разлика от живота. Но, краткият ни живот може да стане по-хубав и мъдър, само ако намерим упование в културата.
Софийската филхармония беше от първите, която даде тон. На мястото на неосъществените си по програма концерти, тя ни предлага безплатно докато си стоим в къщи, да се насладим на прекрасна музика, на прекрасни изпълнители.
Подгответе се за поредната порция нетленно удоволствие на 5-и април. Теодоси Спасов!
Аплаузи.

Посланието на Софийската филхармония:

Живеем в трудни времена.

Настоящото извънредно положение в целия свят е тежък удар за изкуствата и за хората на изкуствата. Дълго време подготвяни концерти трябваше да бъдат отменени или отложени.

Нашият ангажимент към хората обаче остава. Защото, особено във времена като това, което преживяваме в момента, изкуствата са важни, за да не загубят хората своята надежда за бъдещето и вярата си в красотата и доброто.

Поради тази причина ние – Софийската филхармония, решихме още от първия ден с извънредни мерки в България, да излъчваме безплатно във фейсбук наши концерти в дните, когато трябваше да има такива.

Надяваме се, че по този начин ще намалим тежестта от случващото се в момента и хората ще намерят своята утеха и надежда в нашата музика.

Ако желаете, можете да попълните и нашата анкета, с която ще се съобразим при съставянето на следващите ни сезони

https://poll.app.do/sf2019-2771648

С нетърпение очакваме да бъдем заедно поне тук – във виртуалното пространство и се надяваме скоро да можем да се видим отново и в зала „България“.

Останете вкъщи и бъдете здрави!

 

Зала България ще остане празна, но Софийската филхармония няма да ни остави, ще изпълни душите ни с музика.

Коментари

comments