В ДЕНЯ НА ТЕАТЪРА -ПОДАРЪК ЗА ПОЧИТАТЕЛИТЕ НА ТЕАТЪРА

0
1017
Младежкият театър „Николай Бинев“ни го поднася. Емблематичният спектакъл „Кола Брюнон“- „весел летопис на чумното време.“ От 27-ми март, до 3-и април, можем да се забавляваме с любимите си актьори и да не пропуснем да им ръкопляскаме накрая. За да им благодарим, че не ни оставят да забравим, каква велика,вдъхновяваща и лечебна сила се крие в изкуството.
  Денят, в който празнуваме красотата, мисията и смисъла на Негово Величество Театърът. Международният ден на театъра през 2020-а година ще е напълно различен от всеки друг в историята. Ще го посрещнем с празни репетиционни зали, заглъхнали салони и мъглив хоризонт. Ще го отбележим дистанцирани едни от други. Най-тежкото изпитание за Театъра – да бъде разделен от своята публика. Най-голямата дистанция на света. В тези дни обръщаме поглед към миналото, към големите спектакли, към красивите мечти, към славните вечери. В такива мигове обръщаме поглед към спектакли като„Кола Брьонон“ и с вълнение си спомняме за тях и техните уроци.

Поривът да бъдем заедно на празничния 27-и март ни мотивира да споделим с вас архивен запис на спектакъла „Кола Брьонон“. Да, няма да сме заедно в нашия уютен червен салон, както мечтаем да бъдем, но все пак нека се настаним удобно през компютрите си и да се насладим на един красив и ценен спектакъл – „Кола Брьонон“. 27-и март. 19:00 ч. в  Младежкия театър.

Кола Брьонон е могъщ „летопис на чумавото време“ – едва ли има по-подходящ текст за времето, в което живеем като заложници на своите надежди и страхове. Как да минем през бедствието – като страхливци или като героя на Ромен Ролан, който се среща с чумата в средата на живота си и избира да не съжалява за нищо, оставайки свободолюбив, присмехулен, весел, ревниво пазещ своите човешки права.

Култовият спектакъл на  Младежкия театър , живописен като платно на Брьогел, е дело на режисьора Владимир Люцканов, който е и автор на драматизацията.
Сценография и костюми – Петя Стойкова
Музика – Кирил Дончев
Мултимедия – Николай Люцканов
Фотография – Симон Варсано
Грим и пластика на Кола – Димитър Коклин и екип
Подводни снимки – Стефан Тодоров
Оркестър:
Николай Сърменов – виола, Стефан Станчев – цигулка,
Любомир Проданов – пиколо, Георги Кукудов – ударни
Участват:
Малин Кръстев, Станка Калчева, Искра Донова, Герасим Георгиев – Геро , Силвия Лулчева, Николай Урумов, Светослав Добрев, Стефан Мавродиев, Николай Луканов, Гергана Христова, Илчо Димитров, Владимир Зомбори / Юлиян Петров, Александър Хаджиангелов, Виктория Лакова, Бориса Сарафова, Никола Стоянов, Мартин Смочевски, Явор Спасов, Красимир Недев, Емил Видев, Иван Нешев Радослав Гайдарски, Емилия Георгиева

 

 

 

Линк към спектакъла „Кола Брьонон“:
https://vimeo.com/400956421

Коментари

comments