ФОТОГРАФСКИ КОНКУРС „ЛЮБОВ МЕЖДУ РЕДОВЕТЕ“

0
600

Тази година CINELIBRI предлага да потърсим още едно измерение на  връзката  между киното и литературата, на родените от думите образи чрез изкуството на фотографията. Историите на киното и литературата в междуредието на действителността. Виждаме ли ги край нас?
„Образите са врати“- казва режисьорът  Вим Вендерс, който има изключителна връзка с фотографията. Търси и снима места, от които се раждат  неговите кино истории.  Отворете вратите на въображението си и открийте своите образи, които разказват вашата любовна история с киното и литературата…

За пръв път CINELIBRI И VIVACOM организират фотографски конкурс, който търси красивия визуален прочит на слогана „Любов между редовете“. Четвъртото издание на кино-литературния фестивал тази година ще представи над 45 забележителни филмови адаптации на едни от най-добрите литературни произведения. Във фотографския конкурс могат да вземат участие всички, които имат желание да визуализират взаимното привличане между кино и литература.

Постоянният стремеж на организаторите на фестивала и на VIVACOM като основен партньор е да обогатяват всяко следващо издание със съпътстващи събития, които да провокират по различен начин въображението на публиката и да я превръщат в активен участник в преживяването Cinelibri.

Публикувахте от CineLibri в Понеделник, 13 август 2018 г.

След огромния интерес по време на миналогодишното издание на фестивала към тематичната изложба на младия фотограф Ивайло Петров, тази година VIVACOM и Cinelibri имат за цел да провокират въображението на всички, които искат през обектива си да покажат любовта между редовете. Участниците в конкурса трябва да представят своя авторска фотография, чийто сюжет е вдъхновен от киното и/или литературата, и продължава играта между думи и визия. Чрез своите кадри авторите ще споделят с публиката на изложбата личния си прочит на любим филм или книга.

Всеки желаещ може да публикува до 3 авторски кадъра в официалното фейсбук събитие „Фотографски конкурс „Любов между редовете“, или да ги изпрати като лично съобщение на страницата на организаторите до 14.09.2018 г. Постъпилите снимки ще бъдат селектирани от жури в състав Жаклин Вагенщайн, Гергана Мудова, Георги Лозанов, фотографа Ивайло Петров и куратора на изложбата Мариета Ценова.

10-те най-атрактивни фотографии ще бъдат разпространени дигитално, но най-вече ще бъдат включени в тематичната фотографска изложба „Любов между редовете“, част от кино-литературния фестивал CINELIBRI 2018, в Градската градина на София пред Народен театър „Иван Вазов“ в периода 1 – 20 октомври 2018 г. Един от авторите на избраните за изложбата фотографии ще спечели и атрактивния фотоапарат за инстантни снимки Leica Sofort, придружен с плаки.

Пълните правила за участие можете да намерите тук: https://www.facebook.com/events/705372176463991/

 

Фотографският конкурс „Люб

Коментари

comments