ТАНЦОВИ МИНИАТЮРИ НА АТОМ ХОРЕОГРАФСКИ СЕРИИ

0
65

Пет танцови миниатюри от пет различни хореографи на финала
на АТОМ Хореографски серии  #5.

Тази вечер, на финалния спектакъл на петата международна танцова работилница АТОМ Хореографски серии, софийската публика ще може да се наслади на резултатите от 10-дневните интензивни майсторски класове. Хореографи от България, Испания и Великобритания и участващите танцьори ще представят създадените специално за събитието танцови миниатюри. Всяко от произведенията, които ще видим тази вечер, е с продължителност между 15-20 минути и е пряко вдъхновено от участващите танцьори, индивидуалните търсения на хореографите и заобикалящата ни среда и обстановка.

Стартът е точно в 19:00 часа със сайт-спесифик пърформанс, създаден от Пепи Колева, в подлеза на Софийския университет откъм бул. „Цар Освободител“ (свободен достъп). Програмата продължава със сценични произведения в Национален студентски дом (на пл. „Народно събрание“ 10), където останалите хореографи и танцьори ще представят своите произведения с акцент върху сценичното пространство и творческото движение за актьори, каквито бяха основните направления на танцовите класове.

Хореографи и график на представянията:

  • САЙТ-СПЕСИФИК – 19:00 ч. – подлез Софийски университет „Св. Климент Охридски“, откъм паметник „Цар Освободител“ (свободен достъп)
    • ПЕПИ КОЛЕВА — Сайт-спесифик
  • СЦЕНА – 19:45 ч. – Камерна зала, Национален Студентски Дом, пл. Народно Събрание 10 (билет: 10 лв.)
  • КАЛИНА ГЕОРГИЕВА – Сценично пространство
  • СТЕФАНИЯ ГЕОРГИЕВА – Творческо движение за актьори
  • DIEGO DE LA ROSA – Сценично пространство
  • DAISY BELLE HOWELL & AARON HOWELL – Сценично пространство и видео инсталация

Линк към събитието: https://www.facebook.com/events/431962094912931/

Проектът АТОМ Хореографски Серии #5 е част от Културния Календар на Столична община за 2021 г. и се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Министерство на Културата, България и подкрепата на Европейски Корпус за Солидарност.

Партньори на проекта: Фото-Корпус, Dance Station, Goethe-Institut Bulgarien, RooBar, Harmonica Organic Foods. Медийни партньори: Frognews.bg, Лицата на града, https://obache.bg/.

Коментари

comments