ПРИРОДАТА КАТО УБЕЖИЩЕ

0
616

Авторите на изложбата от Осмото издание на фестивала ФотоФабрика – фотографското трио ВЕСЕЛИН АТАНАСОВ, ВЛАДО ДОНКОВ, ДИМИТЪР КАРАНИКОЛОВ прилагат чрез своите фотоси, разположени на оградата на Военния клуб в сърцето на града, насред жълтите павета на София, възможност да прескочим в света отвъд ограниченията и затвореността, да преживеем копнежа си да бъдем другаде и „навън“, да потърсим убежище сред красотата и необятността на природата.


Ако минете тия дни оттам няма начин да не грабнат погледа ви великолепните им фотоси, които ще ви отнесат в измерения и пространства, за които душата ви копнее. Но това не са просто красиви зашеметяващи гледки, а философски поглед за смисъла на човешкото  ни съществуване. За жаждата за свобода и простор, за чистота, разум и нравственост. Тук и сега, на тази земя.

“Навън”, казват авторите,  е мястото, където все повече искаме да бъдем.
Да си го пожелаем.

Трима български фотографи, за които природата, пътешествията и прелестите на планетата са вдъхновение и предизвикателство към професионалните им умения са авторите поканени от ФотоФабрика да покажат свои кадри в изложбата „Природата като убежище“, която се открива на 22 април на оградата на Централния военен клуб в София. Това е първата изложба на това място, с което организаторите и домакините се присъединяват към онези над половин милиард души, които честват Международния Ден на Земята.

За свободата да пътуваш и за потребността да пазиш планетата и нейната неземна красота са красивите и мълчаливи разкази на тримата автори. Това са Димитър Караниколов – архитект, повелител на дроновете, мечтател и естетически провокатор; Владо Донков – приключенец, полярник и експериментатор на човешката издръжливост при екстремни условия, и Веселин Атанасов – фотограф на годината в 11-то издание на най-мащабния фотоконкурс в света Сони Уърлд Фотографи 2018.

Природата като убежище е в програмата на 8-ия фестивал ФотоФабрика –част от Календара на културните събития на СО за 2021 г.

Коментари

comments