КОНКУРС ЗА РАЗСЛЕДВАЩА ЖУРНАЛИСТИКА

0
474

Фондация „Радостина Константинова“ навърши 10 годни. Тя носи името на наша колега, един от основателите на демократичния печат у нас след 1989 г. За пореден път Фондацията ще връчи годишните си награди си за разследваща журналистика, оценени от авторитетно професонално жури. По този повод публикуваме обръщението на д-р Мария Вангелва, председател на Управителния съвет на фондацията, майка на Радостина Константинова с покона за участие и номинации за конкурса.

СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ,

            Обръщам се към Вас от името на Фондация „Радостина Константинова“, която тази година отбелязва  своето десетилетие. Изминалите години и вашата съпричастност  ни дават сили и  кураж да продължим нататък в подкрепата си за  силната, качествената, смелата журналистика.

Благодарим ви за куража, последователността, неотстъпчивостта в преследванeто на истината и обществения интерес.

Надявам се, че и тази година ще бъдем заедно в общата ни кауза и ще връчим заедно голямата награда за разследваща журналистика на името на Радостина Константинова, един от създателите на демократичния печат у нас след 1989 година. Благодаря за ангажираността и разбирането Ви, които означават много за екипа на фондацията и лично за мен.

Както винаги досега,  авторитетно професионално  жури ще оцени номинираните журналистически материали, ще се вглежда в детайлите и ще търси най-парливите теми и най-добрите разработки с най-убедителните доказателства.

За нас ще бъде чест талантливи журналисти от медиите, които ръководите, да кандидатстват със свои  разследвания или  да номинират свои колеги. Разследванията трябва да са разпространени в печатна или електронна медия в периода от 1 април 2020 г. до 30 март 2021 г. и да са подписани с реалните имена на авторите.

Очакваме вашите предложения най-късно до 6 май 2021 г. на следния е-mail адрес: konkurs@radostinakonstantinova.org .

По традиция годишните награди за разследваща журналистика на фондация „Радостина Константинова“ ще бъдат обявени на 11 май 2021 година. За съжаление, за поредна година епидемиологичната обстановка не ни позволява да организираме официална церемония за връчване на наградите. Имената на отличените ще бъдат обявени на интернет страницата на фондацията www.radostinakonstantinova.org и в съобщение до медиите. Победителят ще получи плакет, изработен от Георги Чапкънов и парична   награда   в   размер   на   3 000   лева.   Журито   може   да присъди и награди в размер на 500 лв.  Всяка година Фондация „Радостина Константинова“ осигурява и по една стипендия за талантливи студенти от Факултета по журналистика и масови комуникации към Софийски университет.

Вярвам, че доброто ни сътрудничество ще продължи и занапред. Моля, чрез ефира и интернет платформите, условията и информацията за конкурса да достигнат до колегите и по-широка публика. Готови сме да обсъждаме идеи и начинания, които да дават кураж, мотивация, а също и  признание на разследващите журналисти, които с висока лична ангажираност и риск търсят истината в името и от името на гражданското общество у нас.

Допълнителна информация можете да получите на сайта: https://radostinakonstantinova.org/

С УВАЖЕНИЕ:

Д-Р МАРИЯ ВАНГЕЛОВА,

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УС НА

ФОНДАЦИЯ „РАДОСТИНА КОНСТАНТИНОВА”

Коментари

comments