На кино като на кино. Италианската семейна драма „Връзки“ тръгва по екраните

0
548

Какво, ако не една хубава италианска семейна история може да те накара да поискаш да отидеш отново „на кино“ с приятели или любими хора.
С откриването си за публика, киносалоните ни предлагат филми, които приканват да си върнем вкуса към „ходенето на кино“, гледането на филми на голям екран, към неповторимата емоция, която носи това преживяване.


И ето една подбрана история, заплетена и разплетена като връзки за обувки, стегнати или разхлабени, само че семейни, италианската семейна драма „Връзки“. Филмът е от селекцията на Синелибри 2020 и тръгва на голям екран от 19 февруари!

 

След като откри миналогодишното издание на кинофестивала във Венеция, филмът спечели и българската публика с безупречен кастинг, вълнуваща музика, майсторска режисура и блестящ сценарий, адаптация по едноименния роман на Доменико Старноне!

ВРЪЗКИ (Италия 2020), The Ties (оригинално заглавие: LACCI), 100 мин., драма, реж. Даниеле Лукети. Филмът не се препоръчва за лица под 12 години.

Доменико Старноне е изкусен стилист и разказвач, носител на най-престижната литературна награда в Италия „Стрега“. „Връзки“ неслучайно печели наградата The Bridge за най-добър роман на 2015 година. Верен на усета си за човешките взаимоотношения, Старноне е създал фино нюансиран, динамичен, жизнеутвърждаващ разказ за семейството, капризите на любовта и непредвидимите последици от някои наши действия.

Около името му има и интрига,  и придоби допълнителна популярност през 2016 г., след разследване на журналиста Клаудио Гати в търсене на   самоличността на световноизвестната италианска писателка Елена Феранте. Журналистът се опитва да докаже, че това е съпругата на  Старноне преводачката ,Анита Рая. Самият  Доменико Старноне също обаче е сред заподозрените, поради съвпадения в стила на двамата автори. От издателството на Феранте обаче категорично отхвърлихаи двете предоложения.


Главните роли са поверени на: Алба Рорвахер, Луиджи Ло Кашо, Франческа де Сапио, Лаура Моранте, Силвио Орландо, Адриано Джанини, Джована Мезоджорно.

Това е историята на един брак. Подобно на много други бракове и този е бил подложен на напрежение и трудности. Разривът в отношенията на Ванда и Алдо е останал в далечното минало, но ако човек се вгледа достатъчно внимателно, линиите на разлома са очевидни. Бракът им е напукана ваза, която може да се счупи при най-малко докосване. А може би тя вече се е разпаднала, но никой не е готов да го признае?

Трейлърhttps://www.youtube.com/watch?v=z3zRqkCEnhM

От 19 февруари 2021 г. „Връзки“ ще бъде част от програмата на всички арт киносалони в столицата, вкл. Културен център G-8, Дом на киното, кино „Одеон“, кино „Влайкова“, Евро Синема, както и в кино Арена, Сине Гранд Парк Център София, Сине Гранд София Ринг Мол, Варна, Пловдив, Велико Търново.

„Връзки“ е италианска кинопродукция, която се разпространява с подкрепата на Министерството на културното наследство и културните дейности MiBAC, в сътрудничество с Istituto Luce Cinecittà.

Коментари

comments