БЪРЗИ СРЕЩИ

0
317

Предстоящо 10.09: Финално представление  11.09
Танцови миниатюри на хореографи от четири страни ще се играят ексклузивно пред софийската публика

Танцови миниатюри на хореографи от САЩ, Великобритания, Израел и България, създадени в рамките на третото издание на АТОМ Хореографски Серии, ще бъдат представени за първи и единствен път на 10 септември в София. Заключителното представление на международната танцова инициатива ще се играе от 20:00 часа в „Сцена Дерида“ (ул. „Цар Самуил“ 32)

На 10 септември пред софийската публика ще бъдат представени резултатите, сътворени в рамките на тазгодишното издание на АТОМ Хореографски Серии #3: проект, който среща утвърдени съвременни хореографи от САЩ, Великобритания, Израел и България на родната танцова сцена. Зрителите ще имат възможност да се насладят на миниатюри, които петте танцови групи, водени от хореографите Джозеф Лау, Шира Евиатар, Хърб Джонсън III, Искра Проданова и Стефания Георгиева, създадоха в рамките на интензивния 10-дневен тренинг: 10 дни на динамични тренировки, овладяване на различни стилове и подходи, преодоляване на собствените граници и колективно израстване.

Като своеобразен артистично-социален експеримент АТОМ Хореографски Серии #3 събира танцови артисти от различни краища на света с различни истории, опит и творчески пътища и ги изправя пред предизвикателството да се опознаят, сработят и творят безспирно за краткото време от няколко дни.

Резултатът от интензивната им работа е впечатляващ. От стиловата еклектика и разнообразие на личности всеки ден изкристализират стройни, задълбочени и технически сложни хореографски работи, провокиращи с въображение и смелост. В концепциите им са въплътени търсенията на различните хореографи, потопени в локалния контекст и обогатени с индивидуалностите на всеки от танцьорите в една спонтанна обстановка на зараждащо се доверие между хора, които никога преди не са се срещали.

След спектакъла хореографите ще представят накратко работите си и ще отговарят на въпроси на публиката.

На следващия ден, 11 септември, в рамките на новия за Хореографските Серии формат – „Бързи срещи“, всеки желаещ ще може да се срещне с участниците в програмата, да разшири мрежата си от международни контакти в областта на сценичните изкуства и да сподели идеи за бъдещи партньорства. Насреща ще бъдат хореографите Джозеф Лау (Великобритания/ Австралия), Стефания Георгиева (България), Шира Евиатар (Израел), Искра Проданова (България) и Хърб Джонсън III (САЩ), менторите Сара Холман (Израел), Бриджит Фиск (Великобритания) и младият композитор Йоханес Шроп (Германия). Всеки от тях е изключителен професионалист в своята област и представлява някоя от партньорските организации.

Събитието е безплатно и ще се състои на 11 септември в Книгата / The BOOK (София, Ул. “Георги С. Раковски” 193) от 17 до 22 часа и е безплатно. Изисква се предварителна регистрация на следния линк.

Повече информация за двете събития, партньорските организации и биографиите на участниците  можете да намерите в интернет страницата www.ATOMTHEATRE.info, в профила на ATOM Choreographic Series и събитията във Фейсбук:  АТОМ Хореографски Серии 2019 и финален спектакъл.

Проектът е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и се осъществява с подкрепата на Посолството на Израел в България, Гьоте институт – България, Dance Station Bulgaria, Фото-Корпус, Сцена Дерида, Harmonica.

 

 

Коментари

comments