СВЕТЪТ ПРЕЗ МОЯ ОБЕКТИВ…

0
1359

Първа самостоятелна изложба на Людмила Капитанова, съвместно с фотографа от „Нейшънъл джиографик“  Роберто Паци, 8-21май 2019 г., София, Оборище 5.

 

Тя обича предизвикателствата и не се страхува да поема рискове: „Обичам да се доближавам до границите на възможностите си, за да открия на какво съм способна, казва за себе си Людмила Капитанова. Независимо с какво се захващам, го правя с устрем и докрай. Това ми помага във всяко едно начинание. Фотографията ми е повече от хоби. Обичам да пътувам и да запечатвам с камерата си всяко мое преживяване и емоции“.

Географията на нейните пътувания е удивителна. Изборът на обекти – впечатляващ. Умението й да снима – почти професионално.

Любовта й към фотографията възникнала спонтанно.

-Преди няколко години,след като покорих връх “Ухуру пик – Килиманджаро “, отдох на сафари в Африка. Винаги нося със себе си фотоапарат и обичам да снимам. След сафарито групата посетихме музея на изобразителното изкуство в град Моши, изходна точка на всички експедиции до Килиманджаро. Видях изложена една много голяма фотография, само че в черно-бяло, която беше почти идентична с тези мои зебри. Фотографията струваше 5000 долара.

Тогава си казах – май че ставам за фотограф. Започнах курсове по фотография, за да науча някои основни правила във фотографията. Благодарение на първите ми учители – Александър Новоселски и Роберт Иванов  и след това на професионализма на Софийска фотографска школа , вече имам смелоста да открия своя изложба, за да покажа малка част от моите пътувания. Те са свързани с много приятни емоции,които, предполагам, ще усетите, докато разглеждате моите фотографии.


„Търсенето на светлина и цвят  и най-вече на „момента“ са характерни за фотографиите на Людмила, казва за нея фотографът от „Нейшънъл джиографик“  Роберто Паци. Ентусиазмът към пътуванията и нейната голяма страст към фотографията са елементи, които се отразяват в нейните творби. Те които се разпростират с лекота от портрети до изображения от пътувания, от архитектурата до пейзажите. Постоянното търсене на своите лимити и любовта към света, със своите разнообразни страни, намират в нейната фотография средство да се покажат на повърхността и да бъдат разказани с лекота и удивителна непосредственост. Много често възпроизвежда изображения, които разказват истории чрез използването на човешки същества в естествената им среда“, отбелязва Паци.

Роберто Паци не само ще бъде специален гост на изложбата на Людмила Капитанова през месец май в галерията на ул. Оборище 5, но и ще покаже свои фотографии.

Ludmila Kapitanova <lucik61@me.com>

ROBERTO PAZZI

https://robertopazziphotography.weebly.com

Instagram: roberto_pazzi_photography

Facebook: Roberto Pazzi Photography

 

 

 

Коментари

comments