БЕДНОСТТА Е БОЛЕСТ, НО ИМА ЛЕК ЗА НЕЯ

0
910

 Иван Белчев е  на  26 години, работи като финансов консултант в «Тогедър България». С него започваме седмичната рубрика „Бедността е болест и ние я лекуваме“

Какво е успехът ако не състояние на ума? Всеки човек определя успеха по различен начин. Провалът обаче, се описва винаги еднакво, като  неспособност на човека да постигне целите си  в живота, каквито и да са те. В съвременното общество има една болест, способна да порази всеки и по всяко време и това е бедността, причина  милиони човешки животи да преминават без плам и посока.

А как може да се излекуваме от нея и да бъдем свободни и щастливи?

Като говорим за бедност, нека първо я дефинираме – под бедни нямам предвид  хора, които нямат какво да ядат и къде да живеят, а хора, които са бедни на свободно време и не могат да правят каквото искат. Принудени да работят, за да си плащат освен разходите, също и неправилните решения, които са направили в живота си. Когато един човек е беден, той  е съвременен роб – роб на работата, на финансите, на кредитите, на стандарта си на живот. Трябва да прави всичките тези неща, не защото му харесва, а защото е принуден. Бедността се лекува като всяка болест – със система от действия. Което означава, че съществува система от действия, която може да ни промени от бедни към богати. Както килограмите могат да се повлияят от начин на хранене и режим за правене на упражнения, така и нашите финанси могат да се подобрят от системни от полезни действия в тази посока. Ако един човек има проблеми с финансите си, той рязко се ограничава във възможностите и нещата, от които може да се възползва в своя живот. Системата за управление на финансите –  ще я наричаме ФП (финансов план), може да промени живота на човек и от беден  човек (беден на време, възможности, спестявания и малко или никакви допълнителни доходи), да стане достатъчно богат, за да живее живота, който иска. С ФП това е напълно възможно. Важно е да се знае, че ФП е ситема за промяна на навиците, а не за трупане на богатство. Когато човек има добри навици, доброто финансово състояние е само едно от многото следствия на тези навици, поради тази причина, ФП се стартира, когато човек истински желае да подобри своето положение, а не чак тогава, когато има пари. В рубриката ще проследим в каква посока и как да изградите свой личен финасов план, за да повишите продуктивността си  и да си постигнете финасовите си цели. Всяка статия ще е в логическа последователност, спрямо предходната и ще надгражда знанията и принципите, споделени до момента. Основната цел е да се научим не как да бъдем успешни, а как да избегнем провала, натрупвайки полезни знания и навици, а те ни гарантират щастлив живот в така динамично променящя се свят, в който много от професиите, които съществуват днес ще са история след 10-15 години.  А всеки, който е усвоил система, с която да постига целите си, винаги ще може да се адаптира и да извлича ползи от промяната.

 

Очаквайте следващите теми :

  • основните причини в нашето общество да има условия за развитие на бедността;
  • кои са първите стъпки, които човек трябва да предприеме,за да си изгради личен финансов план;
  • конкретни казуси на хора, които имат кредити и други дългове;
  • първи стъпки за това да повишим продуктивността и в последствие и доходите си от нашата работа.

Коментари

comments