„МОЕ ОБРАТНО“

0
896

Глътка духовно  разведряване в летните жеги в галерия София Прес

„МОЕ ОБРАТНО“ е един общ проект, роден от идеята, че Аз” и „Ти” правим едно цяло, благодарение на своите различия, когато ги разпознаем в огледалото на собствената си същност. Ани-Ина вяска всяка  със своите  образи и въображения, отгледани в поетичната среда, дарена им от прекрасната поетеса Виолета Христова, разкриват възможностите за достигане до другия и откриване на роднинствата в душите, благодарение на различните изразни средства  на изкуството.

IMG_5218 „….Живеем в различни държави и работим в различни области, но решихме да покажем, че разстоянията не разделят човеците, които имат духовни причини да са заедно.”- Виолета Христова.
Ина Христова: … „Мое обратно“ е моят поглед навътре, една игра на криеница със себе си… Този проект е движението ни в орбита, всеки около личния си център, но и една около друга – привлечени от общата гравитация, неспирно въртене, за да разбереш, че всъщност „няма обратно.“
Ани Антонова:. „С тази изложба се опитваме да се напъхаме в изречения, които завършват с многоточие, да изпробваме своя си закон за скачените съдове…“

От 27-и до 13-и юли можете и вие да се огледате в огледалата за обратно виждане, предлагани от авторките на проекта и откриете другото си „аз“ било в стих, било в образ.
IMG_5223

 

Коментари

comments