Липсват политически лидери в Европа

0
730

Европа не е готова за терористичната вълна която се надига, но няма място за паника. Трябва да се реагира с повече самообладание. За съжаление професионалното поколение политици от преди вече го няма. Пречка се оказва и нестабилната политическа среда в Европа, която да се дължи на прехода и промените. Това коментира журналистът и бивш директор на БНР Валери Тодоров в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria.

Според него трябва да се разшири обменът на информация между спецслужбите и да се включат две от големите сили в тази област – САЩ и Русия. От ключово значение е изучаването на ИДИЛ в дълбочина.

Това не са единни групировки, те имат различна мотивация. Трябва да разберем най-вече каква е мотивацията на тези, които са израснали в Европа и правят самоубийствени атентати.  

Тодоров посочи още, че трябва да се изработи общоевропейска политика по отношение на бежанците и да се разграничат бежанци от мигранти.

Трябва да се търси обща политика в горещите точки, тъй като те ще продължават да бъдат източник на тероризъм. Съвременните заплахи са насочени към гражданското общество и гражданските комуникации.

Повече от разговора вижте тук:

Източник: www.bloombergtv.bg

Коментари

comments