„РОМАНЪТ НА МОЯ ЖИВОТ“ НА ТУРНЕ. СЛЕДВАЩА СПИРКА-БУРГАС

0
730

Най-продаваната книга през последните четири месеца в България „Романът на моя живот“, създадена в съавторство между популярния актьор Стефан Данаилов и журналиста Георги Тошев започна своето турне с авторите и публиката  в  страната и в няколко европейски града. Предстои представяне през април в Карлово, Димитровград, Асеновград и  Стара Загора, където ще бъде изигран и спектакъл по повод юбилея на проф. Данаилов със специалното участие на актьорите Силвия Лулчева, Ненчо Илчев и Деян и Дарин Ангелови. На 9 декември Стефан Данаилов отбеляза своята 75-годишнина в Народния театър „Иван Вазов“, а издателство „Книгомания“ представи луксозното издание на автобиографичната му книга.
Блиц интервю с Георги Тошев за „Романът на моя живот“

 Радомира Михова:
-Как станахте екип със Стефан Данаилов?

– За мен е професионален комплимент да бъда допуснат в света на Стефан Данаилов, да имам доверието му за едно толкова лично пътуване като писането на биографична книга. Познавах го, аплодирал съм го, но не бяхме близки. Не бях сигурен как ще реагира на предложението ми да работим заедно. Бях много щастлив от тази среща, от разговорите, откровеността, смеха, но и сълзите по пътя на създаването на тази книга. Стефан Данаилов е емоционален и честен човек. Не лесен, но човек, който те печели с чувството си за хумор и с живота, на който може само благородно да завиждаме. Живот, в който е имало всичко, по много.

-На кого е заглавието на романа?

– За заглавието на романа помогна един от редакторите на книгата Ирина Вагалинска. Тя много точно оцели мярката и ключа към разказа. Благодаря й! „Романът на моя живот“ не звучи еднозначно, но животът на Стефан Данаилов не е еднозначен. Той е многообразен, богат, пъстър, истински, плътен!

-Коя от историите беше най-трудна да се разкаже?

– Трудно е това пътуване към себе си, към много лични моменти, към личности, които ги няма, а са скъпи на сърцето…Трудно се говори за любовта, за сина…Трудно се говори за разочарованията, за предателствата…

-Коя беше най-забавна?

– Първите сблъсъци с популярността. Много се смях на историята с джапанките в Бургас. На 27 години Стефан Данаилов става най-популярният човек в България! Представете си какво е било, как са го преследвали почитателки, как се е справял с обожанието….Много забавни моменти има в книгата.

-Какво скрихте?

– Не сме скрили нищо. Данаилов говори откровено за всичко – любови, изневери, предателства. Той няма какво да крие. Животът му е на показа.

-Споделя ли за политиката? Как го е променила?

-Разказва важни и за мен неизвестни моменти от най-новата ни история. Задкулисието в политиката. Заблудите, грешките. Тази глава е документ за времето.

-Какво разбрахте Вие за живота на Стефан Данаилов?

-Че не е лесно да бъдеш Стефан Данаилов! И че да си толкова силна личност може да е привилегия, но и проклятие. Но най-важното е, че не бива да искаш всички да те харесват. Невъзможно е.

-Опишете ни Ст. Данаилов в едно изречение?

Артист! В две думи: Народен артист!

 

Ето градовете и датите на предстоящото представяне в страната:

Бургас – 31.03. (събота) – 11,00 ч. в Гранд хотел и СПА „Приморец. Събитието ще се проведе в конферентна зала „Гранд Приморец“. Представянето ще води журналистът Георги Тошев, като ще гостува и самият професор Стефан Данаилов. Казанлък – 31.03. (събота) –  15,00 ч. в литературно-художествен музей „Чудомир“. Стара Загора – 16.04. (понеделник)– 19,00 ч.  в Операта, където ще бъде представен и спектакълът по повод юбилея на проф. Данаилов със специалното участие на актьорите  Силвия Лулчева, Ненчо Илчев и Дарин и Деян Ангелови. Карлово – 17.04. (вторник)– 18,00 ч. в камерната зала на Народно читалище „Васил Левски-1861“. Димитровград – 18.04. (сряда)– 18,00 ч. в Градската библиотека „Пеньо Пенев“. Асеновград – 19.04 (четвъртък)– 17,30 ч. в Градската библиотека „Паисий Хилендарски“. Благоевград – 16.05. (сряда)  в рамките на театрален фестивал „Тара – ра- бумия“.

Официална  страница на „Романът на моя живот”:

https://knigomania.bg/stefan-danailov-avtobiografia

Официален трейлър на „Романът на моя живот”:

https://www.youtube.com/watch?v=pGavtWDpRnA

 

Коментари

comments