Двама посланици откриха изложбата „Древни традиции и обичаи от България“ в Рим

0
1050
снимка: Александър Михайлов

Колоритът на българските традиции се вписа в културните събития на Трастевере.
Българският посланик в Рим Н.Пр. Марин Райков и българският посланик във Ватикана Н.Пр. Проф. Кирил Топалов откриха изложбата „Древни традиции и обичаи от България“ в италианската столица.

Селекция от 30 авторски творби, направена от Асоциацията на професионалните фотографи, ще радват публиката във Вечния град. Фотоизложбата е експонирана в галерия „Луче“, намираща се в артистичния римски квартал Трастевере.

снимка: Александър Михайлов

Директорът на Българския културен институт Жана Яковлева посрещна италианските зрители и представители на българската общност в Рим, а Евгени Димитров от Асоциацията на професионалните фотографи говори за общото в светогледа на българи и италианци.

снимки: Александър Михайлов

На откриването присъстваха представители от Българското посолство в Италия, дипломатът Надежда Станчов, журналисти, представители на артистичните среди, хора от българската общност в Италия, италианци, интересуващи се от култура и изкуство, както и няколко от авторите на изложбата – Ани Петрова, Александър Михайлов и председателят на АПФ Лилия Йотова.

снимка: Лилия Йотова

С домакинството на Българския културен институт в Рим и Галерия Луче италианците и гостите на града ще могат да се насладят на колорита на българските фолклорни традиции, заснети от 16 майстори на обектива.

снимка: Лилия Йотова

Експозицията е отворена до 15 февруари, а адресът на галерията в Рим е
Roma, Via Della Luce, 28

снимка: Александър Михайлов
снимка: Александър Михайлов

Коментари

comments