„ДРЕВНИ ТРАДИЦИИ И ОБИЧАИ ОТ БЪЛГАРИЯ“ ГОСТУВАТ НА БУДАПЕЩА

0
899

Това е третата държава в чужбина, в която тази  фотографска експозиция гостува, след представяне в столиците на Русия и Татарстан. От 18 януари до 9 февруари жителите и гостите на унгарската столица ще могат да разгледат  30-те авторски фотографии на членове на Асоциацията на професионалните фотографи у нас, разкриващи  магията на българските обичаи и традиции. Експозицията е разположена в галерията на Българския Културен Институт, който се намира в самия център на  Будапеща , ул. „Андреш“ 14.

На откриването присъстваха трима представители от Асоциацията на професионалните фотографи (АПФ), Българският архимандрит Атанасий, Тамаш Зигети – президент на Асоциацията на унгарските пресфотографи, пресаташето на американското посолство в Будапеща, директорът на Италианския Културен Институт в Будапеща, Олга Попова – директор на Българския Културен Институт в Будапеща, както и много други гости.

Приветствие поднесе директорът на Българския Културен Институт в Будапеща г-жа Олга Попова, а след това думата взе и Цветан Томчев от Асоциацията на професионалните фотографи.

снимка:Лилия Йотова

Освен  с откриването на изложбата, събитието бе ознаменувано с  бе постигнато споразумение между двете фотографски организации (българската и унгарската) и предстои да бъде подписан меморандум за сътрудничество. Бяха обсъдени бъдещи планове и предстоящи събития, както и варианти за съвместна дейност.

снимка: Евгени Димитров

Изложбата „Древни традиции и обичаи от България“ ще бъде изложена до 9 февруари в галерията на Българския Културен Институт, но след това ще остане в Будапеща и ще съпровожда и други събития, свързани с нашите традиции и култура.

ЛИЛИЯ ЙОТОВА

Коментари

comments