ПОДАРЕТЕ НА ДЕЦАТА СИ ВЪОБРАЖЕНИЕ, ЗАВЕДЕТЕ ГИ НА ТЕАТЪР ЗА КОЛЕДА

0
825

Сезон 2016-2017:„Малката морска сирена”на сцената на театър София
от Катрин Ан по приказката „Малката русалка” на Ханс Кристиян Андерсен
Режисьор: Василена Радева, сценограф :Свила Величкова: композитор и музикален педагог Петя Недева, хореограф: Марина Попова, преводач: Наташа Колевска.
Благодарение на този творчески екип, театър София дава възможност на своите зрители да направят нетрадиционен подарък на себе си и своите деца: спектакъл- преживяване, който отключва света на духовното чрез заразителна виталност и въображение.

Приказката на Андерсен която знаем, е по-скоро за големи, отколкото за малки и представлява тъжен размисъл за неосъществимата истинска любов. Докато тази, разказана от Катрин Ан, в интерпретацията на Василена Радева, е окриляващ  порив за осъществяване на невъзможното, изпълнен със светлина и доброта.
Визуалните решения, актьорската пластика, музикалните изпълнения са невероятно изобретателни и органично подчинени на едно общо решение, което превръща сцената в магнетична виртуална реалност. Движението на водата и вълните са почти осезаеми, сирената се гмурва и изплува в раздвижената повърхност на декора, странни морски същества се превъплъщават в различни форми..Младата режисьорка има неизчерпаем запас от приказни хрумвания.

morska-sirena

morska-sirena1
Василена Радева е от новото поколение театрални режисьори, които търсят и откриват нови посоки в развитието и възможностите на сценичното изкуство, разширява границите на разбирането за театъра. Работи в сдружение за съвременно алтернативно  театрално изкуство и култура „36 маймуни”. Ярки и запомнящи се са спектаклите й, независимо дали са на традиционната сцена, като „Нордост” в Младежкия театър, или обживяват алтернативни пространства .
Академия „Аскеер”вече я открои като изгряваща звезда за 2016 г, носител  е и на наградата „Икар” за режисура и на наградата „Стоян Камбуров” за млад творец.
Заслужени признания за творческите й възможности, сред които  не на последно място е и умението да работи с актьорите така, че да дават най-доброто от себе си.

В спектакъла „Малката морска сирена” ще се насладите на играта на Симона Халачева, Юли Малинов, София Маринкова, Петя Силянова, Невена Калудова, Сава Пиперов, РОСЕН Белов , студенти от НАТФИЗ „Кр. Сарафов” и Театрален колеж „Любен Гройс”.

 

Коментари

comments