ПО РОДЕО ДРАЙВ НА ЛОВ… ЗА КУЛТУРНИ ОБЕКТИ

0
1209

Мариана пак ни изненадва. Ето че по Родео драйв в Бевърли Хилз освен парвенюшка суета имало какво да се види и запомни.

„Поздрав от среднощен Бевърли Хилз. Беше студено и безлюдно. Обаче усещам, че не съм сама. Наблюдателните камери от време на време щракват със светкавици в лицето ми, особено, ако се доближа по-интимно до някоя витрина. Идеята беше да снимам изкуството и архитектурата на Родео Драйв. Не, това не е оксиморон. Има какво да се види.

IMG_3585Без туристите, това място прилича на театрален декор, но изглежда бутафорно, докато не се загледаш в детайлите. Например  на витрината на The House of Bijam са изписали имената на някои от своите клиенти: Император Акихито , принц Чарлз,президентите Буш, Джордж Клуни, Пол Маккартни, принца на Монако, Ал Гор, Барак Обама, Владимир Путин… През деня пред магазина е паркиран жълтият „Бугати“ на мистър Бижан, станал символ на цялата улица. Веднъж се опитах да разгледам магазина отвътре – красивите продавачки много любезно ми обясниха, че е само за мъжка мода, но подтекстът беше ясен.

IMG_3595

IMG_3628

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_3635

IMG_3584

 

 

 

 

 

 

 

На Родео единствено има цени на ресторантските менюта, а през нощта, даже когато е студено, масите са заети. Сигурно заради гледката към красивия Бевърли хотел, булеварда и сградите – имитации на всякакви епохи и стилове. Общо взето е спокойно и безопасно, обаче американците, понеже вярват на новините и криминалните хроники, си стоят вкъщи пред телевизорите. Нощем по улиците тук се разхождат любопитни авантюристи или заблудени туристи, докато не стигнеш западен Холивуд с гей баровете, дискотеките, бистрата и тълпите от красиви мъже, разхождащи се по тротоарите.

IMG_3689
​“Човек от букви“ е статуята в градинката срещу полицейското управление на Бевърли Хилз. Направена е от малки и големи букви на основните писмености. Палмата от тенекиени листа виси от тавана на Диор. Красивите улични лампи в квартала, шадравана от всички картички за Родео драйв, над него е терасата на един от ресторантите. Мариана Тончева

IMG_3645IMG_3633IMG_3605

Коментари

comments