ГРУПА СПРИНТ ОТБЕЛЯЗА 40 ГОДИНИ НА СЦЕНАТА НА ПОП И РОК ФЕСТИВАЛ

0
103

Уникално събитие на 11-я фестивал за българска поп и рок музика София 2021 се случи на 16 септември в зала 1 на НДК. Три първи награди, за първи път в историята на фестивала, спечелиха песента „Завърни се приятелю“ с музика и аранжимент на Александър Савелиев  и текст на Димитър Керелезов в изпълнение на  Петя Буюклиева, „Любов в сегашно време“- музика и аранжимент Светослав Лобошки, текст Красимир Трифонов в изпълнение на Тони Димитрова и „Моя късна любов“ с музика на Иван Кръстев, аранжимент Димитър Гетов, текст на Джина Дундова в изпълнение на Маргарита Хранова.

Красиви песни, силни текстове, ярки изпълнения, заслужени награди – това беше атмосферата на фестивала.

Гала концертът в зала 1 на НДК бе под патронажа на заместник-кмета на София Албена Атанасова и бе в подкрепа на раждаемостта под мотото „Да сверим биологичния си часовник навреме“. В журито бяха едни от най-популярните композитори, творци, водещи, музикални редактори, сред които Михаил Белчев, Захари Георгиев, Йордан Георгиев, Иван Тенев, Жени Монева, Здравко Петров, Христо Драгнев, Розмари Драгнева, Любомир Дамянов.

Песента „Любов в сегашно време“ спечели наградата на медиите, а специалната награда на фестивала на името на Петър Гюзелев получи песента „Младостта не се продава“  – музика и аранжимент Валери Славчев и Димитър Бенков, текст Валери Славчев, в изпълнение на група „Хоризонт“. Песента получи и втора награда в класацията на фестивалното жури.

Награда за цялостно творчество получи група „Спринт“, която със серия концерти и в подкрепа на каузата „Роди в България“ организира серия концерти в София и страната. Ръководителят на групата Пейо Пеев и и основният организатор на рок и поп фестивала за българска музика.

Коментари

comments