НАЙ-ПОПУЛЯРНАТА СОЦИАЛНА МРЕЖА В РУСИЯ Е ВКОНТАКТЕ

0
594

Това констатира проучване на Общосъюзният център за изследване на общественото мнение (ВЦИОМ) сред 1600 руснаци на възраст над 18 години.

Анкетата е проведена на 11 юни т.г.  48 % от анкетираните са посочили като най-използвана мрежа ВКонтакте,  Instagram  използват 39% от тях, а YouTube – 34%.  Следват  Odnoklassniki (32%), TikTok (17%). 16% от запитаните твърдят, че не използват социални мрежи .

На въпроса в коя от социалните мрежи най-често може да се сблъскат с обиди и агресивно поведение, потребителите на Интернет посочват на първо място VKontakte (22%), следван от Instagram (18%), TikTok (13%), YouTube (10%) и Odnoklassniki (8%). С подобни факти  поведение са се сблъсквали 8%  ат анкетираните руснаци, а 5% смятат, че агресивно поведение има на почти всички социални платформи.

Методът на изследване, използван от  „ВЦИОМ-Спутник“,  е телефонно интервю, основано на случайна извадка от стационарни и мобилни номера от пълния списък с телефонни номера, използвани на територията на Руската федерация. Данните се сверяват за точност и според социално-демографските данни за аудиторията, като вероятният размер на грешката не надхвърля 2.5 %.

Коментари

comments