Скиори и сноубордисти с трибагреници и народни носии отбелязаха Националния празник в Пампорово

0
816

За четвърта поредна година скиори и сноубордисти в народни носии се спуснаха заедно от връх Снежанка в Пампорово по случай Националния празник на България. В ски шествието участваха ентусиасти от всички възрасти. Лифтовете до кулата „Снежанка“  извозваха участниците безплатно от 10:30 ч. до 11:30 ч , когато стартира масовото спускане.

Тази година за празничното настроение на присъстващите се погрижи Общинският духов оркестър – гр. Добрич, който засвири на плаца „Студенец“ още от сутринта на 3 март. Празникът бе отбелязан и с превърналите се в запазена марка хора със ски под съпровода на родопска музика.

Празничното ски шествие потегли в 11:30 часа от телевизионната кула “Снежанка”, преминеапо писта № 6  и завърши на плаца на лифт станция „Студенец” 2, където в 12:00 часа прозвуча химнът на Република България. От 10:30 до 11:20 всички работещи лифтове в Пампорово качваха безплатно желаещите да участват в спускането.

 Предистория на събитието:

Събитието, което създадохме през 2017 година, бързо се превърна в една от най-обичаните и атрактивни инициативи за отбелязване на Трети март. По този сплотяващ и новаторски начин участниците отдават почит едновременно към Националния празник и към българската фолклорна традиция. Всяка година събитието привлича все повече посетители, не само от рализчни краища на българия, но и гости от чужбина. През миналата 2019 година над 8 хиляди души се стекоха в курорта, за да отбележат заедно тържествения повод. Това превърна Голямото ски спускане със знамена и народни носии в най-посещаваното събитие в Пампорово.

Автор на идеята и организатор е Антония Каменичка. Събитието се осъществява с подкрепата на „Пампорово“ АД.

 Каним всички представители на медиите да празнуват с нас и да отразят колоритното отбелязване на 3 март!

  

 

Коментари

comments