БЕЗПЛАТЕН СПЕКТАКЪЛ НА БАЛЕТ „АРАБЕСК“ ЗА ДЕЦАТА НА 1 ЮНИ

0
1360

Музикалният театър и балет „Арабеск“  в Световния ден на детето организират безплатен спектакъл на балета „Пепеляшка“  на 1 юни от 11 часа. Входът е свободен, с предварително издадени пропуски, до изчерпване на местата.
Празник със смешки и грешки, хитроумно забъркани от хореографа Мариана Крънчева, върху вълшебната музика на Прокофиев, с костюмите на  Цветанка Петкова-Стойнова, сценографията на Екатерина Енева и чудесните танцьори на Балет „Арабеск“. Това е подаръкът за децата в техния ден.

Участват солистите на Балет „Арабеск“:  Таня Кацарова (Пепеляшка) Ангелина Гаврилова (злата мащеха), Виктория Петрова (феята на млади години), Стефка Табакова  и Петя Колева (доведените сестри на Пепеляшка), Теодора Друмева (принцеса Жасмин), Андрея Андонова (Пипи дългото чорапче), Мария Касабова (Червената шапчица) , Васил Дипчиков (Принцът), Филип Миланов (баба Яга), Стефан Вучов (учителят по танци и Кралят), Валери Миленков (кралски пратеник, шофьор), Ервин Есен (гости на бала), Светлозар Тинев (гости на бала) Чан Тхе Чунг (бодигард).

Непредсказуемото развитие на така познатата и обичана приказка  „Пепеляшка“ предизвиква много изненади, смях и радостни емоции. Спектакълат  провокира играта на детското въображение – най -ценното послание в това невероятно забавно  представление на Балет „Арабеск“. Непринудената и спонтанна реакция на децата от комичните ситуации, в които изпада старата и загубила паметта си Фея /актрисата Анна Петрова/, са доказателство за силното въздействие на различната „Пепеляшка“.

Спектакълът на Балет „Арабеск“ ще започне в 11.00 ч, в Музикалния театър. Подходящ е за деца от всички възрасти, както и за техните родители.

Коментари

comments